top of page

DE PERFECTE VAARROUTES

Griekenland, met zijn milde, tamelijk droge klimaat en helderblauwe lucht biedt uitstekende vaaromstandigheden. De zeeën zijn over het algemeen kalm en ideaal voor ontspannen cruisen vooral in mei, juni, september en oktober. 

 

De voorgestelde reisroutes zijn zorgvuldig samengesteld om u te helpen en te begeleiden bij de vele keuzes van prachtige Griekse eilanden. Mocht u de reisroutes voor of tijdens uw cruise willen wijzigen, dan helpt de kapitein u graag bij het kiezen van de juiste bestemmingen met de ideale weersomstandigheden.

Plan om flexibel te zijn, want de wind en het weer kunnen je plannen soms wel eens veranderen.

TIP: Lees ons artikel over  Duiken & Snorkelen in Griekenland 

Image by Anastasius 🇬🇷 🇨🇾

DE ARGO SARONISCHE GOLF

Dag 1: Aegina & Poros
Dag 2: Porto Heli
Dag 3: Nafplio
Dag 4: Monemvasia
Dag 5: Elafonissos
Dag 6: Spetses
Dag 7: Hydra

CYCLADEN EILANDEN

Dag 1: Kea & Syros
Dag 2: Syros
Dag 3: Mykonos
Dag 4: Delos & Paros
Dag 5: Antiparos & Santorini
Dag 6: Folegandors
Dag 7: Milos & Sifnos
Image by August Politis
Image by Vlad Kiselov

DODEKANESE EILANDEN

Stel je een reis voor door de betoverende Dodekanesos, waar elke bestemming een uniek verhaal vertelt.

Patmos, doordrenkt van spiritualiteit, biedt de mysterieuze grot van de Apocalyps en het eeuwenoude klooster van Sint-Jan.

Leros verwelkomt je met zijn charmante dorpjes en afgelegen stranden, ideaal voor ontspanning.

Kalymnos, een paradijs voor avonturiers, biedt opwindende rotsklimmogelijkheden en duikavonturen.

Kos, doordrenkt van geschiedenis, toont de grootsheid van het kasteel van de Ridders van Sint-Jan en de symbolische boom van Hippocrates.

Rhodos betovert met zijn middeleeuwse stadsmuren en het majestueuze Paleis van de Grootmeesters.

Symi en Kastelorizo, met hun pittoreske havens en kleurrijke architectuur, nemen je mee naar een wereld van tijdloze schoonheid en rustige charme.

IONISCHE EILANDEN

Verken de betoverende Ionische eilanden, een archipel van adembenemende schoonheid in de Middellandse Zee. Paxos en Antipaxos bieden afgelegen stranden en helderblauwe wateren, een oase van rust en sereniteit.

Het charmante Parga op het vasteland betovert met zijn schilderachtige schoonheid en authentieke Griekse sfeer. Lefkada, met zijn kustlijn bezaaid met prachtige stranden zoals Porto Katsiki, nodigt uit tot ontspanning en verwondering.

Kefalonia verrast met de betoverende grotten van Melissani en dramatische kustlijnen rondom het iconische Myrtos-strand.

Zakynthos, gehuld in mythes, huisvest het beroemde Shipwreck Beach en de betoverende Blauwe Grotten, waar de natuurlijke pracht je betovert.

Ithaki, doordrenkt van historie en mythen, betovert met zijn authentieke Griekse charme en prachtige landschappen, waardoor het een plek van rust en contemplatie is te midden van de Ionische pracht.

Corfu, rijk aan historisch erfgoed en weelderige groene landschappen, vormt een perfect start- en eindpunt voor deze onvergetelijke verkenningstocht door de Ionische eilanden.

Harbour
Image by Razvan Dumitrasconiu

SPORADEN EILANDEN

Verken de betoverende Sporadische Eilanden, een archipel in de Egeïsche Zee die een paradijselijke schoonheid biedt. Skiathos verwelkomt je met levendige sferen en prachtige stranden, waardoor het een bruisende start is van je eilandavontuur.

Skopelos, gehuld in weelderig groen, betovert met zijn betoverende landschappen en pittoreske dorpen die tegen de heuvels zijn gebouwd.

Alonissos, een oase van sereniteit, omarmt je met ongerepte natuur en beschermde mariene parken, waardoor het een idyllische bestemming is voor natuurliefhebbers.

Skyros, doordrenkt van geschiedenis en traditionele charme, fascineert met zijn unieke cultuur en afgelegen stranden die rust en authenticiteit uitstralen.

Symi en Kastelorizo, met hun pittoreske havens en kleurrijke architectuur, bieden een vleugje tijdloze schoonheid en rustige charme.

©Yannis_Kontos_001DJI_0704.jpg
bottom of page