top of page
Foto van schrijverVeronique van den Hemel

DE ARGOSARONISCHE GOLF EN KUST VAN DE PELOPONNESE


Dit vaargebied is ideal voor degenen die harde wind willen vermijden, maar ook voor de korte termijn charters, aangezien de eilanden dicht bij Athene liggen.


Hier vindt u natuurlijke schoonheid, oude tempels en Byzantijnse kastelen, unieke architectuur, kleine vissershavens, ongerepte ankerplaatsen en een glamoureuze, maar romantische sfeer.






Dag 1: Aegina & Poros Vertrek vanuit Athene naar het eiland Poros met een tussenstop in een kleine baai van het eiland Aegina voor een verfrissende dip en een heerlijke lunch aan boord.


Poros is een rustig, maar kosmopolitisch eiland met weelderige pijnbomenvegetatie en een levendige waterkant aan het kanaal van de pittoreske hoofdstad met gezellige cafés en restaurants, grote traditionele herenhuizen en pittoreske geplaveide straatjes.


Tip: Voor de actievelingen is het een leuk idee om op de fiets het eiland te verkennen.



Dag 2: Porto Heli Vertrek vanuit de haven van Poros richting de havenplaats Porto Heli.

Onderweg een tussenstop in een van de mooie afgelegen baaien voor een duik in het kristalheldere water en het gebruik van de “watertoys” aan boord.


Porto Heli ligt aan de oostkant van de Peloponnesos en was oorspronkelijk een afgelegen vissersdorpje. Tegenwoordig is het in de zomer een frequente aanlegplaats voor jachten geworden. Deze locatie is handig voor een roadtrip naar het oude Epidaurus en Mycene.


Tip: Laat je verwennen door de chef op een heerlijk diner onder de sterren…

Dag 3: Nafplio We verlaten de haven van Porto Heli en varen via het eiland Tolo vervolgens verder naar de haven van Nafplio, een van de mooiste en meest romantische steden met een intense middeleeuwse sfeer.


De geschiedenis gaat terug tot de prehistorie. Oude muren, middeleeuwse kastelen, monumenten en standbeelden, fonteinen en gebouwen herinneren de bezoekers aan de Frankische, Venetiaanse en Turkse veroveraars die hun sporen hebben achtergelaten in de cultuur en unieke architectuur.


Maak bij zonsondergang een romantische wandeling door de oude stad met elegante herenhuizen en grote pleinen en drink een drankje in de haven terwijl u geniet van het geweldige uitzicht op Bourtzi, het Venetiaanse kleine fort dat op het kleine eilandje Agioi Theodoroi staat en dat werd gebruikt om de stad te beschermen van zee-aanvallen.

Tip: Beklim de 999 treden naar het Palamidi-kasteel, een sterk Venetiaans fort op 216-meter boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend! Heb je geen zin in deze klim dan regelt de bemanning vervoer naar de ingang van het kasteel.

Dag 4: Monemvasia Vertrek vanuit de haven van Nafplio naar het strand van Fokianos aan de kust van de Peloponnesos en vervolgens verder naar Monemvasia.


Deze indrukwekkende middeleeuwse kasteelstad is volledig uitgehouwen aan de achterkant van een enorme zeerots, aan de oostkust van de Peloponnesos, onzichtbaar vanaf het vasteland om vijanden te vermijden.


Monemvasia, wat ‘enkele toegang’ betekent (naar het eiland over de brug), ontwikkelde zich vanwege zijn strategische ligging tot een belangrijk handels- en maritiem centrum.

Tegenwoordig zijn de meeste oude herenhuizen omgebouwd tot boetiekhotels en pensions.


Tip: Loop rond in het labyrintische pittoreske stadje en mis het adembenemende uitzicht op zee vanaf de top van het kasteel niet.

Dag 5: Elafonissos We verlaten de haven van Monemvasia en varen richting het prachtige zand strand van Simos op het eiland Elafonissos. Keer op keer zul je in het exotische water willen duiken.

Dit kleine eiland, ook wel “The Caribbean” van Griekenland” genoemd, ligt aan de zuidkant van de Peloponnesos. De haven is het enige dorp van het eiland. Het is een klein, mooi vissersdorpje met schattige tavernes waar er heerlijke verse vis wordt geserveerd.



Tip: Geniet hier van een ouzo met “meze” (klein hapje) terwijl het zout van de zee nog op je huid prikt.

Dag 6: Spetses Vertrek van het eiland Elafonissos richting het strand van Kyparissi aan de kust van de Peloponnesos en vervolgens vaar je verder naar de haven van het eiland Spetses.


Een eiland met een lange maritieme traditie en beroemd om zijn belangrijke bijdrage aan de Onafhankelijkheidsoorlog. Op 3 april 1821 werd hier de revolutievlag gehesen. Als u Spetses in september bezoekt, mag u de “Armata” niet missen, een indrukwekkende heropvoering van een zeeslag die sinds 1931 elk jaar plaatsvindt.



Bewonder de grote herenhuizen van de kapiteins en pittoreske scheepswerven aan de oude haven en de oude stad. Spetses is ook een eiland met een sterk kosmopolitisch (nacht)leven en heeft een breed scala aan exclusieve boetieks en winkels met mooie sieraden, traditionele kunstvoorwerpen en keramiek verspreid.


Het eiland staat ook bekend om zijn unieke atletiekevenementen. Duizenden atleten uit Griekenland en de wereld nemen elk jaar deel aan de “Spetsathlon” van april en/of de minimarathon van oktober.


Tip: Ga lekker winkelen in Dapia het hart van Spetses stad!

Dag 7: Hydra We verlaten het eiland Spetses en varen richting Bistis strand op het eiland Hydra voor een heerlijk middag aan zee en varen verder richting de haven van Hydra waar we zullen overnachten.


Hydra is een zeilparadijs en een van de meest romantische bestemmingen in Griekenland.

Gebouwd in de vorm van een amfitheater met uitzicht op de Argosaronische Golf, met zijn traditionele stenen herenhuizen, kanonnen en beelden van de helden van de Onafhankelijkheidsoorlog, smalle geplaveide straatjes, musea, kerken, kloosters en het gebruik van ezels als openbaar vervoermiddel, aangezien auto's dat niet zijn toegestaan.


Het eiland werd een bekende bestemming toen in 1957 de film “Boy on a Dolphin” met Sophia Loren op het eiland werd opgenomen. In de jaren ’60 en ’70 verschenen vele beroemdheden van over de hele wereld, zoals Lennon, Klapton, Rolling Stones, Onassis en Callas, Rex Harrison, Peter Ustinov, Leonard Cohen en anderen en maakten van Hydra een plek van inspiratie voor veel mensen op het gebied van kunst en cultuur.


Tip: Geniet van het uitzichten de zonsondergang in een van de mooie cocktail bars gelegen direct op de rotsen.



Dag 8: Athene Vertrek vanaf het eiland Hydra met bestemming Athene



Kommentare


bottom of page