top of page
Foto van schrijverPeruze Votsis

VERKEN DE HEMEL OF AARDE: ZEILEN DOOR DE KLEINE & GROTE CYCLADEN EILANDEN

De Griekse eilanden hebben altijd al een magische aantrekkingskracht gehad op reizigers van over de hele wereld. Van de mythische geschiedenis tot het kristalheldere water en de traditionele charme, deze eilanden hebben alles wat je zou verwachten van een idyllische mediterrane bestemming. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke manier om de schoonheid van de Griekse eilanden te ervaren, overweeg dan een zeiltocht door de Kleine en Grote Cycladen.



De Magie van de Cycladen

De Cycladen vormen een betoverende eilandengroep in de Egeïsche Zee. Met hun witgekalkte huizen, smalle steegjes, azuurblauwe koepels en prachtige zonsondergangen, bieden deze eilanden een ongeëvenaarde schoonheid. Er zijn tientallen eilanden om te verkennen, maar laten we ons concentreren op enkele van de meest betoverende in de Kleine en Grote Cycladen.


Kleine Cycladen - De Verborgen Schatten

De Kleine Cycladen, bestaande uit Donoussa, Iraklia, Schinousa, en Koufonisia, vormen een minder bezochte parel in de Egeïsche Zee. Hier, weg van de drukte van de toeristische hotspots, kun je genieten van serene stranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer.

  • Koufonisia: Dit eiland is beroemd om zijn witte zandstranden en de verbazingwekkende turquoise wateren. Breng een dag door op Pori Beach en verken daarna het charmante dorp Chora.

  • Schinousa: Hier vind je vredige stranden en de traditionele Griekse gastvrijheid. Bezoek het pittoreske havendorpje Mersini en geniet van een heerlijke maaltijd in een lokaal taverne.

Grote Cycladen - Iconische Bestemmingen

De Grote Cycladen bieden enkele van de meest iconische Griekse eilanden, waaronder Mykonos, Naxos, Paros, en Santorini. Hoewel deze eilanden populair zijn, valt er nog steeds veel te ontdekken, vooral wanneer je met een zeilboot reist.

  • Santorini: Bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, is Santorini een must-visit. Leg aan in de haven van Thira en verken de fascinerende dorpen met hun karakteristieke witgekalkte gebouwen.

  • Naxos: Het grootste eiland in de Cycladen heeft prachtige stranden en een rijke geschiedenis. Bezoek de oude ruïnes en de charmante stad Naxos, gelegen aan de westkust.



Het Zeilavontuur

Een zeiltocht door de Cycladen biedt niet alleen de kans om deze eilanden te verkennen, maar ook om te genieten van de vrijheid van het varen op open zee. Je kunt zelf bepalen waar je aanmeert, afgelegen baaien ontdekken en genieten van de rust van de Egeïsche wateren.


Een zeiltocht door de Cycladen zal je onvergetelijke herinneringen opleveren. De combinatie van de vrije geest van het zeilen en de tijdloze schoonheid van de Griekse eilanden maakt dit avontuur tot een droom die uitkomt. Kom en ontdek de hemel op aarde in de Kleine en Grote Cycladen van Griekenland.

Comments


bottom of page