top of page
  • Foto van schrijverPeruze Votsis

ATHENE'S VERBORGEN SCHATTEN: ONBEKENDE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OUDE STAD


Wanneer je denkt aan Athene, komen waarschijnlijk beelden van de iconische Akropolis en drukke toeristische straten als eerste in je op. Maar deze bruisende stad heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende trekpleisters. Als je op zoek bent naar een authentieke en minder ontdekte kant van Athene, bekijk dan deze onbekende bezienswaardigheden in de oude stad die je zullen betoveren.

1. Anafiotika - Het Griekse Eiland in de Stad

Gelegen aan de voet van de Akropolis, lijkt Anafiotika rechtstreeks uit een Grieks eiland te zijn geplukt. Deze charmante wijk werd gebouwd door migranten uit het eiland Anafi en biedt smalle kronkelende steegjes, witgekalkte huizen en bloeiende bougainvillea. Wandel door deze verborgen schat en voel je alsof je de drukte van de stad hebt verlaten.

2. De Nationale Tuin van Athene - Een Oase van Rust

De Nationale Tuin van Athene, vaak over het hoofd gezien, is een groene oase in het hart van de stad. Deze uitgestrekte tuin biedt vredige wandelpaden, schaduwrijke plekken om te ontspannen en een meer met schildpadden. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur.

3. Kerameikos - De Oude Begraafplaats

Kerameikos is een archeologische vindplaats die ooit de belangrijkste begraafplaats van Athene was. Hier vind je goed bewaarde grafstenen en sculpturen die de oude geschiedenis van de stad weerspiegelen. De site is rustig en sfeervol, en biedt een fascinerend inzicht in het verleden van Athene.

4. Benaki Museum van Islamitische Kunst - Een Culturele Schat

Het Benaki Museum van Islamitische Kunst herbergt een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen en artefacten uit de islamitische wereld. Het museum biedt inzicht in de rijke culturele geschiedenis van de islamitische beschaving en is een verborgen juweeltje voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

5. Mount Lycabettus - Een Panoramisch Uitzichtpunt

De meeste bezoekers beklimmen de Akropolis voor een panoramisch uitzicht over Athene, maar slechts weinigen weten van de prachtige uitzichten die Mount Lycabettus te bieden heeft. Deze heuvel, bereikbaar via een kabelbaan of een wandeling, biedt adembenemende uitzichten over de stad, vooral bij zonsondergang.

Athene is een stad vol verrassingen, en deze onbekende bezienswaardigheden onthullen de diepte van haar geschiedenis en cultuur. Als je de drukte wilt ontvluchten en het ware Athene wilt ontdekken, zijn deze verborgen schatten een must-see.

Commentaires


bottom of page